Wino Why Not Negroamaro-Zinfandel Organic
Opis
Wino "Why Not Negroamaro-Zinfandel" jest czerwonym winem z regionu Apulia, produkowanym z dwóch popularnych szczepów winogron: Negroamaro i Zinfandel. Warto zaznaczyć, iż jest to wino produkowane w sposób organiczny. Wina organiczne to wina produkowane zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego, które wykluczają użycie sztucznych chemicznych pestycydów, herbicydów i sztucznych nawozów. Główne założenie produkcji win organicznych to zminimalizowanie wpływu na środowisko, ochrona bioróżnorodności oraz dbanie o zdrowie zarówno roślin, jak i ludzi
ZAPACH:
intensywny i złożony zapach, z dominującymi aromatami czerwonych owoców, takich jak czereśnie, truskawki, maliny i jeżyny pochodzące z winogrona Zinfandel, dzięki szczepowi Negroamato, wino wykazuje nuty ciemnych owoców, jak śliwki, a także lekko korzenne i przyprawowe
SMAK:
na podniebieniu, to wino może jest pełne i bogate, z dobrze zintegrowanymi taninami, smaki czerwonych owoców, typowe dla Zinfandela, będą dominować, a wino wykazuje delikatne nuty owoców czarnych i korzenne od Negroamaro, dobrze zrównoważona kwasowość i gładka tekstura
FINISZ:
finisz tego wina powinien być długi i zadowalający, pozostawiający w ustach przyjemny posmak owoców, przypraw i tanin.