Wino Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria
Opis
Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria zaprasza swoim rubinowym kolorem z fioletowymi refleksami. Jest to wyjątkowe wino bardzo wysokiej jakości, produkowane ze szczepu Primitivo w regionie Manduria we włoskiej Apulii. Dojrzewało przez 12-18 miesięcy w dużych beczkach z dębu francuskiego, dzięki którym zawdzięcza niezwykle złożone nuty przypraw i czekolady. Wino to ma pełne ciało, z intensywnym aromatem czarnych owoców i idealnie wyważoną kwasowością. Na podniebieniu likier owocowy z pikantną nutą. Idealne podkreśli smak czerwonych mięs, gulaszu i dojrzewających serów.
Aromat: suszone owoce, jagody, wiśnie, śliwki, cynamon
Smak: marmolada z czarnych owoców, gorzka czekolada
Finisz: długi, harmonijny z wyraźnymi taninami
Dane techniczne
Kolor | Czerwone |
Smak | Wytrawne |
Kraj | Włochy |
Region | Apulia |
Pojemność | 750 ml |
Zawartość alkoholu | 14% |