Czerwone wytrawne wino Camden Park z regionu South Australia, które powstało
ze szczepu Cabernet Sauvignon. Wino
o żywej, purpurowej barwie. Nos zdominowany przez czerwone
i czarne jagody z cynamonowym akcentem. Na podniebieniu
bogate, miękkie i soczyste z subtelnymi nutami fig,
czarnych wiśni oraz drewna cedrowego.
"Yarden Cabernet Sauvignon" to czerwone wino pochodzące z winnicy Yarden, zlokalizowanej w regionie Golan Heights w Izraelu. Jest to wino produkowane ze szczepu winogron Cabernet Sauvignon, który jest jednym z najbardziej popularnych i cenionych szczepów czerwonych winogron na świecie.
Winnica Yarden jest uznawana za jedną z najważniejszych i najbardziej prestiżowych winnic w Izraelu, a ich wina często zdobywają uznanie na arenie międzynarodowej.
Lascar Cabernet Sauvignon Classic to chilijskie, czerwone wino wytrawne, przyjazne domowemu budżetowi. W nosie otwiera przed nami bukiet aromatów czarnych porzeczek, śliwek, przypraw oraz cedru, z subtelnym dodatkiem nut czekolady. Na podniebieniu jest pełne i zrównoważone, pojawiają się też aromaty charakterystyczne dla win, które leżakowały w beczkach, czyli gałka muszkatołowa oraz wanilia.
Piękny, głęboki czerwony kolor z drobnymi, świetlistymi refleksami. Ten cabernet sauvignon tryska smakiem czerwonych i czarnych jagód, uwydatnionym nutami przypraw i wanilii. Dobrze zbudowane, pełne i owocowe.
Koszerne czerwone wino z Izraela. Łączy unikalne cechy Cabernet Sauvignon i szlachetność regionu, z którego pochodzi. Kolor głęboki rubin z wiśniowymi refleksami. Na podniebieniu ujawnia nuty czarnej porzeczki i jagody z delikatnymi akcentami czekolady, wanilii.
Wytrawne, czerwone wino z Chile, wyprodukowane ze szczepu Cabernet Sauvignon. Charakteryzuje się aromatami dojrzałych ciemnych owoców, takich jak czarna porzeczka i śliwki, z nutami wanilii i przypraw. Gładkie, dobrze zbalansowane, z wyrazistym finiszem. Idealne do mięs, grillowanych potraw i serów.
Fleur de Pedesclaux Pauillac to wytrawne czerwone wino z prestiżowego regionu Pauillac w Bordeaux, Francja, wyprodukowane z mieszanki szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc i Petit Verdot. Wino charakteryzuje się złożonym aromatem czarnych owoców, dębu i przypraw, z dobrze zbalansowanymi taninami i eleganckim finiszem. To drugie wino Chateau Pedesclaux, cieszące się doskonałą strukturą i finezją.
Big Fat Llama Cabernet Sauvignon to czerwone, wytrawne wino roztaczające aromaty czarnej porzeczki, czereśni, truskawki oraz mięty i popiołu. W ustach jest harmonijne, krągłe i skoncentrowane. Charakteryzuje je wyższa kwasowość, która doskonale dopełni smak gulaszu, jagnięciny oraz dojrzewających serów. Jest to wysokiej jakości wino z apelacji DO Valle de Cachapoal.
Chateau Tastin Pauillac to wytrawne czerwone wino z regionu Pauillac w Bordeaux, Francja. Produkowane z klasycznej mieszanki szczepów: Cabernet Sauvignon, Merlot i Petit Verdot, charakteryzuje się pełnym ciałem, bogatymi aromatami czarnych owoców i subtelnymi nutami dębu. To klasyczne wino Bordeaux z wyraźną strukturą taninową i długim finiszem.
Chateau Vartely Cabernet Sauvignon półsłodkie to czerwone wino z Mołdawii, produkowane z winogron szczepu Cabernet Sauvignon. Wyróżnia się delikatną słodyczą i łagodnym charakterem owocowym, z nutami czarnych jagód i śliwek. Zawartość alkoholu wynosi 11%, co sprawia, że jest lekkie i przyjemne.
Kunsági Cabernet Sauvignon to wytrawne, czerwone wino pochodzące z regionu Kunság na Węgrzech. Powstaje w 100% z gron szczepu Cabernet Sauvignon. Charakteryzuje się prostym i świeżym profilem, co sprawia, że jest idealne do codziennego spożycia. Aromaty dojrzałych owoców leśnych oraz łagodne taniny podkreślają jego lekkość.
Rubinowy kolor z fioletowymi refleksami oraz klasyczny dla merlota bukiet - wiśnie, jagody i lekkie nuty cynamonu. Na podniebieniu okrągłe i przyjemne, o średniej budowie i miękkich taninach. Pasuje zarówno do pieczonego drobiu, jak i mięs czerwonych.
Casal Bordino Terre Sabelli Sangiovese 0,75L to wytrawne czerwone wino z regionu Terre di Chieti w Abruzji, wyprodukowane w 100% ze szczepu Sangiovese. Charakteryzuje się intensywną rubinową barwą z lekkimi fioletowymi refleksami oraz aromatami dojrzałych czerwonych owoców i subtelnymi nutami przypraw. W smaku pełne i zrównoważone, z delikatną kwasowością i długim, przyjemnym finiszem.
Wino to powstało z wybranych, ręcznie zbieranych gron z działek o małej wydajności. Po fermentacji spędziło 6 miesięcy w beczkach z dębu sławońskiego. W kieliszku ciemnorubinowe, w nosie aromat fiołków, nuty balsamiczne i grafitu. W smaku jest harmonijne z rozpływającym się finiszem dojrzałej śliwki z przyjemnymi taninami. Podkreśli dania z królika, gulasze wołowe, duszoną dziczyznę czy polędwicę z jelenia.
Wytrawne czerwone wino z ręcznie zbieranych winogron sangiovese (40%) i merlot (60%). To młode wino, o głębokiej rubinowej barwie z fioletowymi połyskami, odkrywa w świeżym aromacie czerwone owoce i zielone papryczki. W smaku gładkie i przyjemne z owocowym finiszem. Polecane szczególnie do białych i czerwonych mięs oraz serów.
Château Castagnac Fronsac to wytrawne, czerwone wino pochodzące z regionu Fronsac w Bordeaux, Francja. Produkowane jest w 100% z winogron Merlot. Charakteryzuje się aromatami ciemnych owoców i przypraw z subtelnymi nutami dębu. Średnie ciało i aksamitne taniny sprawiają, że jest to idealne wino do starzenia, jak i spożycia od razu.
Wytrawne czerwone wino z Włoch, z regionu Toskania, wyprodukowane z klasycznych szczepów: Sangiovese, Merlot i Cabernet Sauvignon. Charakteryzuje się złożonym aromatem czerwonych owoców, przypraw i delikatnymi nutami dębu, z dobrze zbalansowaną kwasowością i elegancką taniną. Idealne do mięs, dziczyzny i dojrzewających serów. Zawartość alkoholu wynosi około 13,5%.
Cerise Sur Le Gateau to wyraziste, wytrawne wino czerwone o intensywnie rubinowej barwie, pochodzące z regionu Languedoc-Roussillon we Francji. Wyprodukowane w 100% z gron Cabernet Sauvignon, charakteryzuje się złożonymi aromatami ciemnych owoców oraz przypraw. Zawiera 13,5% alkoholu i idealnie sprawdza się przy serwowaniu dań mięsnych.
Château Larose Gachet to wytrawne, czerwone wino z apelacji AOC Lalande de Pomerol w Bordeaux, Francja. Produkowane z przewagą Merlot (80%) i dodatkiem Cabernet Sauvignon (20%), charakteryzuje się krągłością, owocowością i jedwabistymi taninami. Delikatna mineralność i świeżość pochodzą z betonowej maturacji. To subtelne, lekkie wino z rocznika 2019, porównywanego do legendarnego 2009.
Los Cardos Cabernet Sauvignon to wytrawne czerwone wino z Argentyny, produkowane z odmiany Cabernet Sauvignon. Charakteryzuje się intensywnymi aromatami czarnych owoców, przypraw i delikatnych nut dębowych. W smaku pełne, z dobrze zbalansowaną kwasowością i wyrazistymi taninami. Doskonałe do czerwonych mięs, dań z grilla oraz serów.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.