Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Wino pochodzi z malowniczej i słynnej Toskanii we Włoszech, znanego źródła wyjątkowych win. Toscanella Toscana IGP" oferuje smak i charakter Toskanii w każdym łyku, łącząc tradycję z nowoczesnością tego regionu winiarskiego.
Toskańskie wino czerwone, wykorzystujące starożytną technikę "Governo all'uso Toscano", charakteryzuje się aromatem dojrzałych czerwonych owoców i jest pełne oraz miękkie w smaku.
Czerwone wino z Toskanii w stylu "supertoskan", czyli połączenie Sangiovese z większym udziałem Merlota. Dojrzewa w dużych dębowych beczkach przez co łagodnieje a jego owocowy charakter nabiera nieco złożoności. Świetne, przystępne wino w dobrym stosunku ceny do jakości.
"Tignanello" do początku lat 70-tych było znane jako Chianti Classico Riserva, lecz dodanie do Sangiovese odmian Cabernet Sauvignon i Franc, wymusiło zmianę oficjalnej klasyfikacji. Niesamowita kombinacja bogactwa aromatów wiśni i porzeczek, śliwek i fiołków, lukrecji i mięty, mocne taniny.
Białe wytrawne wino Gazziloro z Toskanii we Włoszech. W nosie czyste, jasne, subtelne. Na podniebieniu wyraźne aromaty cytrusów, grejpfrutów i pomarańczy oraz żółtych owoców (brzoskwinia). To poprawne wino, o zaskakująco wyrazistym smaku jak na tę półkę cenową. Zakończenie jest trwałe i wieloaspektowe.
Lodano Rosso to mieszanka Petit Verdot i Merlot, płynnie zintegrowana z ciemnymi owocami, jeżynami i śliwkami, ładnie uzupełniona dymem i tytoniem z dębu francuskiego i mniejszej ilości dębu amerykańskiego.
To czerwone wytrawne wino tworzy kupaż Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Sangiovese. Dwa lata dojrzewa w piwnicach Antinorich - najpierw rok w małych beczkach dębowych, potem kolejny w butelce. Szyt finezji i elegancji. Jedno z najlepszych win włoskich z Toskanii.
Białe wytrawne wino Frescobaldi Albizzia z Toskanii we Włoszech. Powstało ono ze szczepu chardonnay. Subtelne aromaty jabłka i pieczonej szarlotki. Zaznaczona kwasowość, dobry balans. Pozostawia przyjemny posmak cytryny i wanilii. Doskonałe do past ryb i ryżu.
Czerwone wytrawne wino Petra Hebo z Toskanii we Włoszech. Wino będące klasycznym supertoskańskim blendem Merlot, Cabernet Sauvignon i Sangiovese. Dojrzewało 12 miesięcy w używanych beczkach z dębu slawońskiego i 6 miesięcy w butelkach. Błyszczący rubinowy kolor, ukazujący świeże owocowe nuty wiśni, jagód, z pojawiającymi się kwiatowymi aromatami. Wyważona mineralność z niuansami makii śródziemnomorskiej. W smaku jest świeże, przyjemne, o szczupłej strukturze. Polecamy do grillowanego i duszonego mięsa, a także do dojrzałych serów.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.