Negroamaro to drugi po Primitivo, najczęściej uprawiany czerwony szczep winorośli z południowo włoskiej Apulli. Wino pełne słońca i owocu ma intensywnie rubinową barwę i bogaty, ostry buket zapachowy. Na podniebieniu dobrze zbalansowane, wykończone okrągłymi, przyjemnymi taninami. Sprawdzi się jako niezobowiązujący partner do potraw z grilla.
Białe, włoskie wino pochodzące z odmiany Inzolia rosnącej na Sycylii. Posiada intensywny słomkowożółty kolor z zielonymi refleksami. W zapachu niuanse charakterystyczne dla ananasa, bananów i białych dojrzałych owoców. Pasuje do grillowanych i pieczonych ryb oraz warzyw.
Czerwone, włoskie wino z odmiany Montepulciano, pochodzące z regionu Abruzja. Ma głęboki, ciemnoczerwony kolor z fioletowymi refleksami i przyjemny, owocowy bukiet w zapachu. Na podniebieniu wytrawne i okrągłe. Finisz odkrywa przed nami miękkie taniny i doskonałą kwasowość. Idealne do past, grillowanych czerwonych mięs i owczego sera Pecorino.
Czerwone wytrawne wino Why Not? z Apulii w południowych Włoszech. Pupularny w Apuli blend Primitivo i Negroamaro. Grona były zbierane ręcznie i dojrzewały w kadziach stalowych przez około 6 miesięcy. Cechuje je głęboko nasycony rubinowy kolor, natomiast wyczujemy w nim duet czerwonych i ciemnych owoców leśnych, dojrzałe czereśnie, truskawki, jeżyny i borówki w akompaniamencie suszonych ziół, wanilii i czekolady. W ustach wino miękkie, taniny dojrzałe, słodkie. Polecamy do makaronów z sosem pomidorowym, duszonych żeberek, dań z grilla - wołowiny i jagnięciny.
Dobry, krzepki owoc, który jest zasługą siedliska rozpościerającego się na silnie nasłonecznionej, południowej części Półwyspu Salentyńskiego. Struktura bardzo czytelna. Jest to wino z gatunku przyjaznych win codziennych, które od występów solo wolą łączenie z kuchnią (najlepiej śródziemnomorską).
Czerwone wytrawe wino Tacco Barocco od producenta Cantina Sampietrana z Apulii w Włoszech. Powstało ze szczepu negroamaro i leżakowało w beczkach przez 12 miesięcy. Krzewy są w wieku 50 lat więc stosunkowo stare, dające złożone, ciekawe wina. Barwa intensywnie rubinowa, w nosie zaś dojrzałe jagody, jeżyny, suszone zioła, przyprawy korzenne, miękkie taniny. Polecamy do czerwonych mięs, pieczeni, wędlin i serów.
Tagaro Passo del Sud Negroamaro/Primitivo to wino o kolorze głębokiej czerwieni z fioletowymi refleksami, produkowane na południu Włoch. Wyjątkowy trunek o soczystym charakterze, kuszący aromatami dojrzałych owoców, takich jak jeżyny i jagody. Smaki te uzupełniają korzenne nuty cynamonu i gałki muszkatołowej.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.