Ma jasnozłotą barwę i intensywny aromat owoców tropikalnych głównie moreli i płatków róży. W ustach jest świeże, subtelne, pełne, o posmaku słodkich cytrusów.
ZAPACH: Tropikalne owoce, cytrusy
SMAK: Świeże, delikatne, aromatyczne
FINISZ: Mineralny, aksamitny
Tagi:
#Wino
#Veneto
#Traminer
#Ca di Rajo
Dane techniczne
Kolor
Białe
Smak
Wytrawne
Kraj
Włochy
Region
Veneto
Charakter
Mineralne
Pojemność
750 ml
Potrawy
Sałatki
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Niefiltrowane, lekko musujące wino o słomkowożółtym kolorze z zielonymi refleksami. Intensywny aromat skórki chleba, drożdży i kwiatu akacji, z nutami jabłek, cytryny i grejpfruta. W ustach świeże o dobrej strukturze, na podniebieniu przyjemne i harmonijne. Doskonałe jako aperitif, świetnie komponuje się też z daniami z warzyw, ryb lub risotto.
Ma jasnosłomkową barwę ze złotymi refleksami i intensywne nuty zapachowe kwiatu pomarańczy i owoców tropikalnych. Na podniebieniu jest doskonale zrównoważone, z delikatną kwasowością i długo utrzymującym się posmakiem cytrusów, brzoskwini i moreli.
Nina to białe, wytrawne wino z okolic Treviso w północnych Włoszech, powstające z rzadkiego szczepu Manzoni. Ma jasnożółtą barwę i mocny aromat ananasa i moreli. W ustach jest zaskakujące mineralne, rustykalne, ziemiste, o dość trwałym, długim finiszu. Idealne do szparagów, białych ryb i twardych serów.
Wino złożone, eleganckie z wyraźnymi nutami owoców tropikalnych, cytrusów, a także migdałów. W strukturze wino ze średnią kwasowością. Doskonałe do ryb, warzyw, risotto i serów.
Rubinowy kolor z fioletowymi refleksami oraz klasyczny dla merlota bukiet - wiśnie, jagody i lekkie nuty cynamonu. Na podniebieniu okrągłe i przyjemne, o średniej budowie i miękkich taninach. Pasuje zarówno do pieczonego drobiu, jak i mięs czerwonych.
Wino bardzo intensywne i wyraziste. Zapach ciekawy, a jeśli wino dłużej przechowujemy w butelce, z czasem ewoluuje do tego stopnia, że wyczuwamy ziołowy zapach orientalnych przypraw i cynamonu. Eleganckie, harmonijne o złożonej strukturze zarówno dla nosa jak i podniebienia. Jego główną zaletą jest idealne połączenie lekkich tanin oraz intensywnego, ale trwałego aromatu jagód, mięty oraz tytoniu.
W kieliszku ukazuje się głęboki rubinowy kolor z odcieniami granatu. Nos mocno owocowy: jagody, truskawki i maliny, przełamany lukrecją. W smaku pełne, o dobrej, acz lekkiej strukturze, z owocowym finiszem
Sauvignon od Ca’di Rajo to białe, wytrawne wino z okolic Treviso w północnych Włoszech. W kieliszku ukazuje bladosłomkowy kolor z zielonkawymi refleksami, w nosie natomiast złożone aromaty różowego grejpfruta, ananasa, żółtej papryki i liści pomidora. W smaku intensywne, tłuste, zrównoważone, z długim finiszem.
Epsilon Luxxo to Spumante Brut o głębokim słomkowo-żółtym kolorze z delikatnymi bąbelkami i trwałą pianą. Nos otwiera się nutami kwiatowymi, po których następują nuty delikatnych i eleganckich dojrzałych białych owoców. W ustach aksamitne i otulające, przyjemnie zrównoważone z energicznym i lekko pikantnym finiszem.
Epsilon Moscato Spumante Dolce ICE to mały klejnot dla podniebienia. Głęboko słomkowożółte z delikatnymi bąbelkami i trwałą pianą. Nos jest urzekający, podkreślając świeże i intensywne nuty szałwii, owoców tropikalnych, brzoskwini, pomarańczy i miodu akacjowego. Jest to aromatyczne wino o żywej kwasowości, która równoważy naturalną słodycz w umiarkowanej strukturze, która nadaje produktowi długi i pyszny finisz.
Intensywny złocistożółty kolor, delikatne bąbelki i trwała piana. To Prosecco DOC Treviso ma szczególnie owocowy nos, prowadzony przez smaki mango i guawy, a następnie cytrusowe nuty różowego grejpfruta. Świeży, zmysłowy i przyjemny smak, charakteryzujący się posmakiem, który powraca do przyjemnego gorzkiego smaku grejpfruta.
Region Veneto „pozazdrościł” Toskanii jej supertoskanów. Marino Rosso może-my nazwać superwenetczykiem. Wino zrobione z czerwonego szczepu Raboso – endemicznego dla wschodniego Veneto - oraz Caberneta i Merlota. Fermentuje w dębowych kadziach, a później dojrzewa przez 14 m-cy w dębowych beczkach. Ciemnobordowe, gęste, wręcz tłuste. W nosie feeria zapachów: morela, czarna wiśnia, śliwka, cynamon, wanilia, pieprz. Wino o długim „ogonie”, ciężkiej taninie zrównoważonej miękką kwasowością. Pasuje do dziczyzny, tłustych dań oraz sera stravecchio.
Wino musujące Ca di Rajo Epsilon Platinium Dry pochodzące z Włoch. Ma ono jasnosłomkową barwę, w nosie wyczuwalne jabłka, cytryny, białe kwiaty, takie jak akacja. W ustach mocno orzeźwiające, wyraźna słodycz, delikatnie pikantne. Idealne jako aperitif jak i w niezobowiązująco pite solo.
Wino musujące Ca di Rajo Spumante Moscato Dolce to słodkie mino musujące z regionu Veneto we Włoszech wyprodukowane ze szczepu Moscato. Można w nim wyczuć aromaty ananasa, mango, moreli zaś w ustach spotkamy się z lekkim musowaniem i intensywną owocowością podbitą solidną dawką słodyczy. Wino dobre do picia solo lub do lekkich deserów owocowych takich jak tarta czy szarlotka.
Notti di Luna Piena to po włosku pełnia księżyca…. Raboso Riserva to wino o pełni mocy i smaku powstające z raboso – lokalnego szczepu winogron, uprawianego w dolinie Piawy.
Wino musujące ca di Rajo z regionu Veneto wyprodukowane ze szczepu chardonnay. Cechują je aromaty lipy, dojrzałych żółtych owoców, cytrusów, skórki chleba i zielonego pieprzu. W ustach dobra struktura i równowaga. Szczególnie polecane jako aperitif.
Prosecco Millesimato Dry to wino musujące, które pojawia się w kieliszku z pięknymi słomkowożółtymi, drobnymi i trwałymi bąbelkami. Elegancki i złożony bukiet z nutami ananasa, moreli, gruszki, jabłka i polnych kwiatów przywodzących na myśl wiosnę, takich jak wisteria i akacja.
Ca di Rajo Prosecco Valdobbiadene Brut powstaje metodą Charmata z winogron odmiany Glera - zwanych potocznie prosecco - w okolicach miasteczka Valdobbiadene. W kieliszku prezentuje się błyszcząco i klarownie, z delikatnymi, eleganckimi bąbelkami. Otwiera przed nami bukiet aromatów soczystych owoców, które przynoszą świeżość i energię. W tle obecne są subtelne akcenty kwiatowe, dodające całości romantycznego uroku.
Sangue del Diavolo powstaje w regionie Veneto z winogron raboso - rzadkiego lokalnego szczepu. Ma ciemnobordową barwę i bogaty bukiet macerowanych owoców, świeżej moreli, pieprzu i tytoniu. W ustach wyczuwalne mocne taniny, walczące z tłumioną kwasowością, o długim, aksamitnym finiszu. Pasuje do dziczyzny oraz twardych serów.
Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene DOCG to maksymalna ekspresja wina musującego Prosecco, tutaj w wersji półwytrawnej, idealnej dla tych, którzy preferują świeże, niezbyt wytrawne wino musujące. Wino, które idealnie komponuje się z eleganckimi toastami lub deserem.
Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene DOCG to maksymalna ekspresja wina musującego Prosecco, tutaj w wersji półwytrawnej, idealnej dla tych, którzy preferują świeże, niezbyt wytrawne wino musujące. Wino, które idealnie komponuje się z eleganckimi toastami lub deserem.
Wino Ca di Rajo Epsilon Gold extra dry jest włoskim winem musującym z regionu Veneto. Wyprodukowane je ze szczepu glera. Wino jasnosłomkowe o przyjemnym aromacie cytryn, grejpfrutów i melonów. Na podniebieniu dobrze zbalansowane, delikatnie musujące, o mocno owocowym finiszu.
Wino ma blado żółtą barwę z zielonymi refleksami, musuje delikatnie i sprężyście. Pachnie cytrusami i akacją, w smaku jest harmonijne i zrównoważone pomiędzy owocem a orzeźwiającą kwasowością. Prosecco Ca di Rajo będzie doskonałym towarzyszem dla szynki parmeńskiej z melonem.
Prosecco Extra Dry Treviso to półwytrawne, białe wino musujące, ze szczepu glera, powstające w okolicach miasta Treviso. Extra Dry to najbardziej klasyczna wersja prosecco, łącząca w sobie słodycz i orzeźwienie. Wino ma blado żółtą barwę z zielonymi refleksami, musuje delikatnie i sprężyście.
Prosecco Millesimato Dry to wino musujące, które pojawia się w kieliszku z pięknymi słomkowożółtymi, drobnymi i trwałymi bąbelkami. Elegancki i złożony bukiet z nutami ananasa, moreli, gruszki, jabłka i polnych kwiatów przywodzących na myśl wiosnę, takich jak wisteria i akacja.
Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene DOCG to maksymalna ekspresja wina musującego Prosecco, tutaj w wersji półwytrawnej, idealnej dla tych, którzy preferują świeże, niezbyt wytrawne wino musujące. Wino, które idealnie komponuje się z eleganckimi toastami lub deserem.
Ca di Rajo Epsilon Black to białe wino musujące z włoskiego regionu Veneto. Posiada jasnozłotą barwę oraz aromat białych kwiatów, cytrysów, świeżych jabłek. Przyjemnie perliste, dobrze zbalansowane. Świetne jako aperitif jak i towarzysz do lekkich sałat wiosennych, smażonych ryb, dań z kurczaka.
Prosecco Brut Treviso od Ca’ di Rajo to wytrawne, białe wino musujące, ze szczepu glera, powstające w okolicach miasta Treviso. Ma jasnosłomkowy kolor i trwałe, delikatne bąbelki, pachnie ananasem, bananem i chlebem. Na podniebieniu jest pikantne i świeże, z dobrze zrównoważoną kwasowością, a na finiszu posmak jabłek i gruszek. Prosecco Brut będzie dobrym partnerem smażonych przekąsek, warzyw oraz serów.
Prosecco Superiore powstaje metodą Charmata z winogron glera - zwanych potocznie prosecco - w okolicach miasteczka Valdobbiadene. Określenie Millesimato mówi nam, iż prosecco to jest oznaczone rocznikiem. W kieliszku ukazuje jasnożółty kolor z zielonymi refleksami, w nosie czuć kwiat akacji, wzbogacony intensywnymi nutami jabłka, cytryny i grejpfruta. W ustach zrównoważone i pełne, z wyczuwalnymi owocami cytrusowymi. Doskonałe jako aperitif. Dobrze sprawdza się też w połączeniu z owocami morza i delikatnymi sałatami.
Region Veneto „pozazdrościł” Toskanii jej super toskanów. Marino Rosso możemy nazwać super weneckim. Wino zrobione z czerwonego szczepu Raboso – endenemicznego dla wschodniego Veneto - oraz Caberneta i Merlota. Fermentuje w dębowych kadziach, a później dojrzewa przez 14 m-cy w dębowych beczkach. Ciemno bordowe, gęste, wręcz tłuste. W nosie feria zapachów: morela, czarna wiśnia, śliwka, cynamon, wanilia, pieprz. Wino o długim „ogonie”, ciężkiej taninie zrównoważonej miękką kwasowością. Pasuje do dziczyzny, tłustych dań oraz sera stravecchio.
Wino zrobione z czerwonego szczepu Raboso – endemicznego dla wschodniego Veneto - oraz Caberneta i Merlota. Fermentuje w dębowych kadziach, a później dojrzewa przez 14 m-cy w dębowych beczkach.
Prosecco Brut Treviso od Ca’ di Rajo to wytrawne, białe wino musujące, ze szczepu glera, powstające w okolicach miasta Treviso. Ma jasnosłomkowy kolor i trwałe, delikatne bąbelki, pachnie ananasem i bananem. Na podniebieniu jest pikantne i świeże, z dobrze zrównoważoną kwasowością, a na finiszu posmak jabłek i gruszek. Prosecco Brut będzie dobrym partnerem smażonych przekąsek, warzyw oraz serów. Oczywiście można też zaserwować je jako aperitif.
Notti di Luna Piena to po włosku pełnia księżyca... Raboso Riserva to wino o pełni mocy i smaku powstające z raboso – lokalnego szczepu winogron, uprawianego w dolinie Piawy.
Notti di Luna Piena to po włosku pełnia księżyca….. Raboso Riserva to wino o pełni mocy i smaku powstające z raboso – lokalnego szczepu winogron, uprawianego w dolinie Piawy.
Epsilon Pinot Grigio delle Venezie DOC to wino musujące dla prawdziwych koneserów, wyprodukowane ze 100% winogron Pinot Grigio. Owocowe nuty przywodzące na myśl jabłko fuji, brzoskwinię i owoce cytrusowe. Dominują aromaty płatków róży i lekko pikantna nuta końcowa. Jest wytrawne, zdecydowane, pełne, harmonijne i soczyste w ustach.
Wino musujące Ca di Rajo z regionu Veneto we Włoszech wyprodukowane ze szczepu glera. Kolor wina słomkowo-żółty. W nosie wyczuwalne aromaty kwiatowe, jabłko, gruszka, grejpfrut. W smaku przyjemnie musujące, zrównoważone, dobry balans owocu z kwasowością. Doskonałe jako aperitif, a także w połączeniu z rybami i owocami morza.
Sangue del Diavolo powstaje w regionie Veneto z winogron raboso - rzadkiego lokalnego szczepu. Ma ciemnobordową barwę i bogaty bukiet macerowanych owoców, świeżej moreli, pieprzu i tytoniu. W ustach wyczuwalne mocne taniny, walczące z tłumioną kwasowością, o długim, aksamitnym finiszu. Pasuje do dziczyzny oraz twardych serów.
Wino musujące Ca di Rajo z regionu Veneto we Włoszech wyprodukowane ze szczepu glera. Kolor wina słomkowo-żółty. W nosie wyczuwalne aromaty kwiatowe, jabłko, gruszka, grejpfrut. W smaku przyjemnie musujące, zrównoważone, dobry balans owocu z kwasowością. Doskonałe jako aperitif, a także w połączeniu z rybami i owocami morza.
Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene DOCG to maksymalna ekspresja wina musującego Prosecco, tutaj w wersji półwytrawnej, idealnej dla tych, którzy preferują świeże, niezbyt wytrawne wino musujące. Wino, które idealnie komponuje się z eleganckimi toastami lub deserem.
Prosecco Extra Dry Treviso to półwytrawne, białe wino musujące, ze szczepu glera, powstające w okolicach miasta Treviso. Extra Dry to najbardziej klasyczna wersja prosecco, łącząca w sobie słodycz i orzeźwienie. Wino ma blado żółtą barwę z zielonymi refleksami, musuje delikatnie i sprężyście. Pachnie cytrusami i akacją, w smaku jest harmonijne i zrównoważone pomiędzy owocem a orzeźwiającą kwasowością. Prosecco Ca di Rajo będzie doskonałym towarzyszem dla szynki parmeńskiej z melonem.
Wino musujące Ca di Rajo z regionu Veneto we Włoszech wyprodukowane ze szczepu glera. Kolor wina słomkowo-żółty. W nosie wyczuwalne aromaty kwiatowe, jabłko, gruszka, grejpfrut. W smaku przyjemnie musujące, zrównoważone, dobry balans owocu z kwasowością. Doskonałe jako aperitif, a także w połączeniu z rybami i owocami morza.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.