Wino Brunello di montalcino 0,75L
Opis
Fermentacja tego wina zachodzi w stalowych, nierdzewnych kadziach w kontrolowanej temperaturze. Końcowym etapem produkcji jest dojrzewanie w dębowych beczkach przez 24 miesiące, nadając wyjątkowego charakteru i aromatów.
Intensywny, czerwono-rubinowy kolor z granatowymi refleksami. W bukiecie szeroka paleta aromatów z delikatnymi akcentami wanilii. W smaku pełne, delikatne, gładkie i intensywne, wyczuwalne aromaty lukrecji, przypraw i delikatnych dymnych nut.
Temperatura podania: 16-18ᵒC.
Idealne w połączeniu z czerwonymi mięsami, dziczyzną oraz średnio starzonymi serami.
ZAPACH:
Bogaty aromat z akcentami wanilii.
SMAK:
Pełne, intensywne, delikatne
FINISZ:
Dymny z posmakiem lukrecji i przypraw
Dane techniczne
Kolor | Czerwone |
Smak | Wytrawne |
Kraj | Włochy |
Region | Toskania |
Charakter | Pełne |
Pojemność | 750 ml |
Potrawy | Wołowina |