Wino Bonfils L'Esparrou Muscat de Rivesaltes AOP 0,75
Opis
Francuskie, białe, słodkie wino z Langwedocji-Rousillion, z kupażu dwóch szczepów, Muscatu Aleksandryjskiego i Muscat z małymi jagodami. Zbierany ręcznie. Krótka maceracja na skórkach, po której następuje fermentacja w niskich temperaturach.
Perfumowy zapach, typowy dla winogron Muscat, mieszają się z aromatami brzoskwini, mango i owoców cytrusowych.
Muscat Aleksandryjski 50%, Muscat Petits grains 50%
Świetne jako aperitif oraz dodatek do foie-gras, sałatek ze świeżych owoców, z owocami egzotycznymi, lodami nugatowymi, sorbetami i tartami cytrynowymi.
ZAPACH:
bardzo owocowy, miód, brzoskwinie, mango, owoce cytrusowe, wata cukrowa
SMAK:
w ustach świeże, soczyste, lekkie, bardzo pijalne, marmolada morelowa, mirabelka, wata cukrowa
FINISZ:
średnio długi, owocowy, słodki ale nie mdły
Dane techniczne
Szczep | Muscat |
Kraj | Francja |
Region | Langwedocja |
Zawartość alkoholu | 15,5 % |