Wino Apple Paple Semi Dry 11% 0,75l
Opis
Pierwsze polskie wino jabłkowe zakwalifikowane do klasy "Premium".
Produkowane tradycyjną metodą – bezpośrednio z jabłek, leżakowane 6 miesięcy.
100% naturalne, 100% z soków najlepszych odmian jabłek z jednego z najczystszych ekologicznie regionów Polski – Kujaw.
Doskonale smakuje schłodzone do temperatury 10-15°C.
Wino jabłkowe produkowane jest z wyciśniętego soku z dojrzałych polskich jabłek trzech odmian: Delikates, Szampion i Gala. Następnie, przy zachowaniu wszelkich zasad sztuki winiarskiej, został przeprowadzony proces fermentacji trwający kilka tygodni, a po nim przez kolejne sześć miesięcy Apple Paple leżakowało w kadzi, aby stać się winem.
Tagi:
- #Polska
- #jabłko
- #wakacje
- #wino
- #premium
Dane techniczne
Kolor | Białe |
Smak | Półwytrawne |
Kraj | Polska |
Pojemność | 750 ml |
Zawartość alkoholu | 11 % |