Rum Zacapa Ambar 12 40% 1L
Cena regularna:
towar niedostępny
do przechowalniOpis
Rum Zacapa Ambar produkowany jest z bardzo gęstego soku z trzciny cukrowej. Fermentacja odbywa się przy użyciu drożdży otrzymywanych z ananasów na południowym wybrzeżu, natomiast sam proces leżakowania ma miejsce w mieście Quetzaltenango. Trunek dojrzewa od 4 do 12 lat kolejno w beczkach po amerykańskiej whiskey, winach z Jerez i wypalanych beczkach z białego dębu amerykańskiego. Na ostatnim etapie produkcji trunek przewożony jest do stolicy Gwatemali, gdzie po zmieszaniu trafia do butelek.
AROMAT:
Nuty karmelizowane, wanilia, karmel, melasa i owoce egzotyczne.
SMAK:
Suszone owoce, ciemna czekolada, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki.
FINISZ:
Długi, skórka pomarańczy, marmolada morelowa i marcepan.
Zacapa to marka z długą tradycją i pasją do tworzenia doskonałego rumu. Firma dba o każdy etap produkcji, od selekcji składników po staranne leżakowanie w dębowych beczkach, co sprawia, że ich produkty są doceniane przez miłośników na całym świecie.
HASZTAGI:
Dane techniczne
Kraj | Gwatemala |
Pojemność | 1000 ml |
Zawartość alkoholu | 40% |
Wiek | 12 lat |