Wódka Migaki 40% 0,7l
Opis
Wódka ta powstała w destylarni Komasa. Destylarnia ta znajduje się w najbardziej wysuniętym na południe punkcie południowej wyspy Japonii, Kyushu w dystrykcie Kagoshima zwanym jako Kozuru Kuro. Została założona w 1883 roku przez Ichisuke Komasa i od roku 1905 destyluje alkohol zwany schochu czyli wódka japońska. Schochu produkuje sie podobnie jak whisky Szkocką, różni się tylko metodą destylacji. Do produkcji schochu stosuje się metodę pot still i jest poddawana tylko pojedynczej destylacji. W roku 1957 destylarnia Komasa jako pierwsza w Japonii zastosowana starzenie schochu w beczkach.
ZAPACH:
Delikatny i elegancki, nuty liczi , grejpfruta, dębu i świeżo skoszonej trawy.
SMAK:
Orzeźwiający, nuty kwiatowe, anyż , rodzynki i biała czekolada z imbirem.
FINISZ:
Długi i intensywny z nutami przypraw, pieprzu, kwiatów i trawy.
Dane techniczne
Kraj | Japonia |
Pojemność | 700 ml |
Zawartość alkoholu | 40% |
Produkt ekskluzywny | Tak |
Rodzaj Wódki | Smakowa |