Whisky Black Ram to bułgarski blend, który łączy w sobie tradycyjne techniki produkcji alkoholi znane ze Szkocji i Japonii. Produkowana przez firmę Vinprom Peshtera, największą markę alkoholi w Bułgarii, whisky ta jest wynikiem połączenia 30 destylatów, z czego aż 26 to trunki słodowe. Charakteryzuje się mocnym i złożonym charakterem oraz gładkim, szlachetnym smakiem.
Whisky Black Ram jest produkowana przez firmę Vinprom Peshtera, która ma ponad 75-letnie doświadczenie w produkcji alkoholi. Proces produkcji whisky rozpoczyna się od fermentacji zacieru w specjalnych kotłach, a następnie podwójnej destylacji w alembikach wykonanych z miedzi. Trunek leżakuje przez 3 lata w beczkach z dębu bułgarskiego, co nadaje mu charakterystyczny smak i aromat.
Aromat:
W nosie whisky Black Ram odkrywamy bogaty bukiet aromatów, które obejmują nuty słodowe, dębowe, delikatne akcenty owocowe oraz subtelne przyprawy.
Smak:
Pierwszy łyk tej whisky ujawnia jej mocny i złożony charakter, zdominowany przez nuty słodowe i dębowe. W ustach odkrywamy szlachetny smak, który jest równocześnie gładki i intensywny, z delikatnymi akcentami owocowymi i przyprawowymi.
Finisz:
Finisz whisky Black Ram jest długi i satysfakcjonujący, z wyraźnymi posmakami dębu i przypraw, które stopniowo przechodzą w subtelne nuty owocowe. To zakończenie degustacji pozostawia w ustach przyjemne uczucie i zachęca do sięgnięcia po kolejny łyk.
Hasztagi:
- #BlackRamWhisky
- #BułgarskaWhisky
- #Blend
- #TradycjaIAnowoczesność
- #GlobalSpiritsMasters
- #PrestiżoweNagrody
- #SzlachetnySmak
- #DęboweBeczki
- #VinpromPeshtera
- #WhiskyExperience