Wyraźne wyczuwalne nuty czerwonych owoców wiśni w rumie, a także kwiaty. Przyjemna, miękka tanina daje poczucie wina klasycznego, bardzo owocowego. Doskonałe do czerwonych grillowanych mięs i warzyw.
ZAPACH: Intensywny, wiśniowy
SMAK: Zbalansowany, łagodny
FINISZ: Przyjemny
Tagi:
#Passo del Sud
#Wino
#Nero di Troia
#Tagaro
Dane techniczne
Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Kraj
Włochy
Region
Apulia
Charakter
Owocowe
Pojemność
750 ml
Potrawy
Makarony / Pasty
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Passo del Sud Appassimento to wino o głębokiej czerwieni z mocnymi refleksami. To kompozycja 30% Primitivo, 30% Negroamaro, 20% Nero di Troia i 20% Merlot. W smaku dominują aromaty jeżynowe, jagodowe a także czarnej porzeczki. Polecane do czerwonego mięsa, cielęciny i serów.
Tagaro Passo del Sud Negroamaro/Primitivo to wino o kolorze głębokiej czerwieni z fioletowymi refleksami, produkowane na południu Włoch. Wyjątkowy trunek o soczystym charakterze, kuszący aromatami dojrzałych owoców, takich jak jeżyny i jagody. Smaki te uzupełniają korzenne nuty cynamonu i gałki muszkatołowej.
Passo del Sud Appassimento Edizione to głęboko rubinowe wino. W zapachu aromaty śliwki, czarnej porzeczki. W smaku aromaty przypraw, kakao i wanilii. Owocowe, krągłe i harmonijnie miękkie. Doskonałe do czerwonego mięsa i serów. Przed serwowaniem można zdekantować.
Passo del Sud Primitivo to złożone, nowocześnie zrobione primitivo z wyczuwalnymi czarnymi owocami jeżyn i borówek. W smaku lekka, miękka tanina, nadaje temu winu charakteru wina doskonałego w swojej prostocie. Idealne do czerwonych mięs a także czekolady.
Wyjątkowe białe wino z regionu Locorotondo w Apulii, wykonane z odmiany Chardonnay. Winnice położone 500 metrów nad poziomem morza na gliniano-wapiennej glebie. Po niskiej temperaturze winifikacji, dojrzewa przez 3 miesiące, oferując żółtą barwę z zielonymi refleksami. Pełne owoców, eleganckie w nosie, z odświeżającym i długotrwałym posmakiem na podniebieniu.
Wspaniałe, pełne, wytrawne wino w kolorze głębokiej czerwieni. W nosie bardzo intensywne, eteryczne, dominują nuty owoców leśnych i przypraw. W ustach niezwykle miękkie, zbalansowane i harmonijne. Bardzo przyjemne taniny i krągła budowa czynią to wino znakomitym.
Leżakujące 3 miesiące wino o słomkowożółtym kolorze z zielonymi refleksami. W nosie przeważają aromaty owoców cytrusowych i egzotycznych, przeplatane delikatnymi nutami kwiatowymi. Na podniebieniu cudownie orzeźwiające, lekkie, z dobrą strukturą. W smaku półwytrawne, wchodzące w lekką słodycz z mineralnym zakończeniem.
Conte di Campiano Nero di Troia to półwytrawne, czerwone wino z Puglii. Elegancka butelka nadaje mu odświętnego, prezentowego charakteru. W kolorze jest intensywnie rubinowe, a w nosie obfituje w aromaty czarnych owoców jagodowych z nutami przypraw i ziół.
Conte di Campiano Susumaniello to nadzwyczajne czerwone wino, produkowane z bardzo rzadkiej odmiany winorośli. Wyróżnia się bogatą i intensywną mieszanką aromatów: ciemnych owoców, fiołków, czekolady, cedru oraz suszonych ziół. W ustach jest gładkie, eleganckie, przyjemnie wiśniowe.
Czerwone wino powstałe z odmiany nero di Troia uprawianej w Apulii w winnicach prowadzonych starożytną metodą alberello. Jedna z odmian o wybijających się na pierwszy plan aromatach kwiatowych. W nosie czujemy zapachy kwiatów takich jak fiołki czy róże. W ustach krągłe ze sporą taniną. Sprawdzi się do pieczonych mięs, dziczyzny czy do dobrze znanych, ale ciężkich dań kuchni polskiej.
Półwytrawne, czerwone wino ze szczepu Primitivo. W nosie czujemy intensywne zapachy czerwonych owoców, mogą pojawić się nuty pieprzu i anyżu. W ustach bardzo krągłe i ma smak dojrzałych czerwonych owoców. Na końcu przyjemne słodkie taniny.
Tenuta Giustini QVID Primitivo produkowane jest z winogron odmiany Primitivo, które zbierane są ręcznie w pierwszych dnia września. Wino ma głęboki, rubinowy kolor i soczyście owocowy aromat śliwek, jagód oraz dojrzałych wiśni. Smak ma bogaty, intensywny, z przyjemnie krągłymi taninami.
Czerwone półsłodkie wino z posiadłości Tenuta Giustini - L'Arcano Dolce. Powstało ze szczepu Primitivo. Barwa bardzo głęboka czerwona przechodzący w granat. Zapach intensywny i trwały, nuty czerwonych owoców, śliwek i jeżyn. W ustach harmonijne, pełne, zrównoważona słodycz.
Czerwone wytrawne wino Tenuta Giustini Acinore z apelacji Primitivo di Manduria z Apulii we Włoszech. Powstało ze szczepu Primitivo i dojrzewało najpierw 6 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego, potem 3 miesiące w butelkach.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.