Moscatel de Setúbal to deserowe, owocowe wino, o barwie topazu i klasycznych słodkich aromatach, jak kwiat pomarańczy, cytrusy, kandyzowane owoce, herbata i rodzynki. Na podniebieniu ciężkie, aromatyczne, z długim finiszem. Swój kolor zawdzięcza długiemu dojrzewaniu w dębowych beczkach.
Najlepsza etykieta producenta. Bordoski kupaż w portugalskim wydaniu, wzmocniony przez 16 m-cy leżakowania w - nomen omen - francuskiej beczce, oraz dodatkowy rok w piwnicy, już zabutelkowane. Ma ciemno-bordową barwę i gęstą strukturę. W nosie dominują czerwone owoce, z nutami kawy i orzechów laskowych. W ustach świeże, trwałe, długie, nieagresywne.
Serras de Azeitão Branco to portugalskie wino białe pochodzące z regionu Azeitão, który znajduje się na Półwyspie Setúbal w Portugalii. Azeitão słynie z długiej tradycji produkcji wysokiej jakości win, zwłaszcza białych. Powstało ze szczepów Fernão Pires, Verdelho oraz Arinto. W nosie i na podniebieniu świeże, mineralne, z nutami kwiatu pomarańczy, ananasa i brzoskwini.
Wino czerwone Serras de Azeitao z portugalskiego regionu Setubal. Jest ono owocem kupażu 3 szczepów - Castelão, Aragonez i Syrah. Jest to młode, świeże, niebeczkowane wino o szczerym czerwonym i ciemnym owocu z nutą kwiatową. W ustach żywe, lekkie, bardzo pijalne z przystępną taniną.
Dom Martinho z winnicy Quinta do Carmo to czerwone wytrawne wino z portugalskiego regionu Alentejo stworzone z kupażu kilku lokalnych odmian. Ma ono intensywną wiśniową barwę, w nosie bogactwo świeżego owocu, konfitury z jagód.
Vinho Verde czyli zielone wino ze słonecznej Portugalii. Swoją nazwę zawdzięcza żyznemu jak na standardy portugalskie regionowi Minho. To delikatne, półwytrawne wino ma bladosłomkową barwę i silne cytrusowe aromaty. Na podniebieniu jest świeże, z początku delikatnie kwasowe, z mocno owocowo-słodkim finiszem.
Marsala słodka typu fine dojrzewająca przez co najmniej rok, w tym około 8 miesięcy w beczce drewnianej. Jest to tradycyjne wino pochodzące z zachodniej Sycylii, którego korzenie sięgają połowy XVIII wieku. To wzmacniane wino, które w procesie produkcji uzyskuje dodatek destylatu winnego.
Porto Insignia Ruby to wyjątkowe czerwone słodkie wino, które zachwyca swoim bogactwem smaków i aromatów. Butelka o pojemności 0,75 litra kryje w sobie esencję tradycji i doskonałości regionu Douro w Portugalii.
Białe słodkie wzmacniane wino Insignia White z Doliny rzeki Douro w Portugalii. Wino jest blendem tradycyjnych lokalnych szczepów winogron Viosinho, Malvasia Fina, Gouveio, Arinto, Cercial i Rabigato. Kolor wina prypomina kolor dojrzałej skórki cytryny. W nosie aromaty suszonych owoców, moreli, brzoskwinie, rodzynki. W ustach delikatne i złożone ciało, cukier zbalansowany żywą kwasowością. Nuty cytrusowe, migdały, lekka mineralność. Wyśmienite jako aperitif, dobrze komponuje się z oliwkami, suszonymi owocami lub przestawkami. Pasuje również do deserów z owoców tropikalnych oraz do lodów. Cukier resztkowy 109.3 g/dm3.
Czerwone słodkie wzmacniane wino Insignia Porto Tawny. Pochodzi ono z Doliny rzeki Douro w Portugalii i jest tradycyjne kupażem lokalnych odmian takich jak Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca i Tinto Cão. Wino koloru bordowego z brązowymi refleksami. W nosie aromaty suszonych wiśni, czereśni i melasy. W ustach natomiast pełne, delikatne taniny, intensywne nuty beczkowe, ciemnych owoców dopełnione nutą tytoniową i karmelową. Polecane na koniec kolacji jako deser albo do deseru składającego się z ciasta orzechami włoskimi, ciemnej czekolady.
Porto Taylors Fine White to wyjątkowe wino Porto, które powstaje z unikalnej mieszanki białych winogron, głównie z górnych zboczy doliny Douro w Portugalii. Zawiera odmiany Arinto, Boal (Semillon), Codega, Esgana Cão, Folgasão, Gouveio, Viosinho i Rabigato. Po trzech latach leżakowania w dębowych kadziach, wino nabiera łagodności i charakteru, tworząc bogate wino o tradycyjnym, gładkim i pełnym stylu. Cały proces produkcji, od ręcznego zbierania winogron po butelkowanie, jest prowadzony z najwyższą starannością, co zapewnia doskonałą jakość i niepowtarzalny smak.
Porto Taylors Fine Tawny to wyjątkowe wino portugalskie, które powstaje z wyselekcjonowanych win ze względu na ich gładkość i łagodny charakter. Dojrzewają one do trzech lat w dębowych beczkach w piwnicach Taylora w Vila Nova de Gaia. Po procesie starzenia, poszczególne wina są starannie mieszane ze sobą, aby uzyskać równowagę i kompletność smaku. W efekcie uzyskujemy porto zaskakujące bogactwem aromatów suszonych owoców, marmolady truskawkowej, wanilii i orzechów.
Porto Taylor's Late Bottle Vintage (LBV) to wyjątkowe portugalskie wino wzmacniane, pochodzące z malowniczej Doliny Douro w północnej części Portugalii. Firma, założona w 1692 roku, zachowuje tradycję i doskonałość w produkcji tego szlachetnego trunku.
Porto Taylor's Fine Ruby to wzmacniane czerwone, słodkie wino, które powstaje w malowniczej dolinie Douro w Portugalii. Jest to mieszanka starannie dobranych Porto, które dojrzewają przez około dwa lata w dużych dębowych kadziach w piwnicach Taylor’s, znanych jako Loże, w Vila Nova de Gaia.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.