Rum Macnair's Exploration Jamaica Peated to wyjątkowy trunek, który powstał z alkoholu wydestylowanego metodą pot-still z najwyższej jakości trzciny cukrowej uprawianej na Jamajce. Destylat ten został starannie wyselekcjonowany przez Mistrza Mieszalnika Billy'ego Walkera z Clarendon Distillery na południowej Jamajce i przetransportowany do destylarni GlenAllachie w Szkocji, gdzie dojrzał w pełni.
Aromat: Intensywny aromat tego rumu łączy w sobie nuty torfowego dymu, nadpalonego cedru oraz charakterystyczne dla jamajskiego rumu akcenty owocowe i słodkie.
Smak: W smaku odczuwalne są wyraźne nuty dymne torfowego destylatu, które doskonale współgrają z bogatym profilem jamajskiego rumu. Subtelne akcenty owocowe i słodkie równoważą intensywność torfu, tworząc złożony i harmonijny smak.
Finisz: Finisz tego rumu jest wytrawny i zrównoważony, pozostawiając w ustach delikatny posmak dymu torfowego i owoców.
Rum Macnair's Exploration Jamaica Peated został stworzony przez doświadczonego Mistrza Mieszalnika Billy'ego Walkera z Clarendon Distillery na Jamajce oraz destylarni GlenAllachie w Szkocji, gdzie przebywał na ostatnim etapie dojrzewania.
Hasztagi:
#Rum
#Exploration
#Jamajka
#Peat
#Dym
#Kompozycja
#ZrównoważonySmak